Volvo Trucks presenteert zelfrijdende elektrische oplossing

Volvo Trucks presenteert een nieuwe transportoplossing met zelfrijdende elektrische voertuigen die kunnen bijdragen aan efficiënter, veiliger en schoner vervoer. Het doel op de lange termijn is dat bedrijven die non-stop transportservices nodig hebben over een vast traject kunnen kiezen uit een groter aanbod.    

Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier: https://www.multivu.com/players/uk/8397051-ground-breaking-innovations-for-transport/

De groeiende wereldbevolking en de toenemende verstedelijking leiden tot aanzienlijke uitdagingen waarbij milieuproblemen als filedruk, vervuiling en geluidsoverlast moeten worden opgelost. Door toenemende consumptie, de snelle groei van e-commerce en het grote tekort aan chauffeurs stijgt de vraag naar efficiënte transportoplossingen.

‘Het volledige potentieel van de transportsector is nog niet bereikt. Alles wijst erop dat de wereldwijde behoefte aan transport nog aanzienlijk toeneemt in de komende tien jaar. Als we op een duurzame en efficiënte manier aan deze vraag willen voldoen, moeten we nieuwe oplossingen vinden. Ook moeten we de bestaande infrastructuur beter benutten om een probleemloze goederenstroom te kunnen garanderen. Het transportsysteem dat we ontwikkelen, kan een belangrijke aanvulling zijn op de huidige oplossingen. Ook helpt het om het hoofd te bieden aan de vele uitdagingen van de maatschappij, transportbedrijven en transportinkopers’, zegt Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

De Volvo Trucks-transportoplossing voor de toekomst is bedoeld om te worden ingezet voor hoogfrequente transporten over vaste routes en relatief korte afstanden, grote goederenvolumes en hoge leverprecisie. Typische voorbeelden zijn transporten tussen logistieke hubs, maar ook andere toepassingen zijn mogelijk.

‘Ons systeem kan worden gezien als een uitbreiding op de geavanceerde logistieke oplossingen die nu al in veel sectoren worden toegepast. Omdat onze zelfrijdende voertuigen geen uitstoot of lawaai produceren, kunnen ze op elk moment van de dag of nacht worden ingezet. De oplossing maakt gebruik van de bestaande infrastructuur en laadbakken en trailers. Zo kunnen de kosten worden terugverdiend en is integratie mogelijk met bestaande werkzaamheden’, verklaart Mikael Karlsson, Vice President Autonomous Solutions.

Hoe werkt het?
De zelfrijdende elektrische voertuigen zijn tijdens het werk verbonden met een cloudservice en een transportcontrolecentrum. De voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde systemen voor autonoom rijden. Deze zijn zo ontworpen dat ze hun huidige positie tot op enkele centimeters kunnen bepalen en in detail kunnen controleren en analyseren wat andere weggebruikers doen en daarop zeer nauwkeurig reageren.

Het controlecentrum bewaakt continu de transportvoortgang en controleert nauwkeurig de positie van elk voertuig, de staat van de accu, de inhoud van de lading, onderhoudsvereisten en verschillende parameters. Net als bij een industrieel productieproces worden snelheid en voortgang aangepast om onnodig wachten te voorkomen en de leverprecisie te verhogen. Verspilling in de vorm van buffervoorraden kan zo worden voorkomen. Ook wordt de beschikbaarheid vergroot. Voertuigen die op dezelfde route rijden, werken samen voor een optimale doorstroming.

In de nabije toekomst wordt de transportoplossing van Volvo Trucks in samenwerking met een aantal klanten verder ontwikkeld. Specifieke toepassingen krijgen hierbij voorrang.

Technische gegevens  

  • Ter aanvulling op het bestaande aanbod werkt Volvo Trucks aan de ontwikkeling van een nieuwe transportoplossing voor hoogfrequente transporten met hoge precisie over een vaste route.
  • De oplossing bestaat uit zelfrijdende elektrische voertuigen met een internetverbinding en een transportcontrolecentrum.
  • De voertuigen worden gebruikt als trekkers en zijn compatibel met bestaande laadbakken en trailers.
  • De aandrijving is volledig elektrisch, stoot geen schadelijke stoffen uit en produceert een zeer laag geluidsniveau. De aandrijflijn en de accu”s zijn van hetzelfde type als wordt gebruikt in de elektrische trucks van Volvo Trucks.

LINK naar afbeeldingen met hoge resolutie LINK

LINK naar film  https://youtu.be/2Gc1zz5bl8I

LINK naar website: http://www.volvotrucks.com/vera

U kunt er op vertrouwen dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons. Ons privacy statement vindt u hier. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen? Neem dan contact met ons op en we zullen uw gegevens verwijderen.

Film- en fotomateriaal is verkrijgbaar via Volvo Trucks” beeldenbank http://images.volvotrucks.com/. Daarnaast is filmmateriaal te vinden op http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks .

http://www.volvotrucks.nl         

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 16 landen geassembleerd. In 2017 leverde Volvo wereldwijd meer dan 112.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van ”s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

Website http://www.volvotrucks.nl

Charles Engelaar , Volvo Trucks, telefoon: 0345-688-410 of 06-51-42-71-51, e-mail: charles.engelaar@volvo.com; of  Cynthia van t Hoff, Volvo Trucks Nederland, telefoon: 0345-688-427 of 06-22-30-24-61, 
e-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com 

     (Photo: https://mma.prnewswire.com/media/742986/Volvo_Trucks.jpg )

Video: 
     https://www.multivu.com/players/uk/8397251-volvo-trucks-future-transport-solutions/

GÖTEBORG, Zweden, September 12, 2018 /PRNewswire/ —