Showpad Ervaart Recordjaar met 90 Procent Groei in 2018, Verhoogt Investeringen in Innovatie in 2019

GENT, België, 7 maart 2019 /PRNewswire/ — Showpad, de leidende verkoop-enablement platform voor moderne verkopers, gaf een sterk einde aan voor FY 2018, gedreven door voortgezette wereldwijde uitbreiding en succesvolle overnames die nieuwe producten en functionaliteiten hebben toegevoegd. Met een huidige jaarlijkse groeisnelheid van 90 %, zal Showpad doorgaan om op deze dynamiek voort te bouwen, en zijn positie te versterken als een drijfveer van innovatie. Het bedrijf gaat door met consistent investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D) en breidt in het bijzonder zijn product- en engineeringteam uit, om door te kunnen gaan met het leiden en transformeren van de verkoop-enablement industrie.

‘2018 was voor Showpad een stimulerend en ongelofelijk productief jaar. In de afgelopen 12 maanden hebben wij grote stappen gezet die de verkoop-enablement markt een nieuwe vorm hebben geven. Beter nog, wij hebben dit kunnen doen terwijl wij onze globale footprint aan het verbreden waren, door uitstekende kaderleden in onze managementteam op te nemen en door commercieel succes als drijfveer te hanteren,’ zegt Pieterjan Bouten, CEO van Showpad. ‘Vanaf 2019 gaan we ons concentreren op het inzetten van onze platvormstrategie door het nastreven van onze visie dat de beste koperervaring wint, en door de innovaties te blijven leveren die dit mogelijk maken.’

Record Bedrijfsgroei en Noord-Amerikaans Momentum
2018 was een sterk jaar van klanten-, werknemer en geografische groei voor het bedrijf. Als onderdeel van deze groei heeft Showpad belangrijke mijlpalen bereikt in bedrijfsfinanciering en productuitbreiding, geleid door twee majeure overnames :

  • Het overtreffen van de De 1200 klantenmijlpaal en het toevoegen van meerdere grote organisaties in zijn rooster waaronder Sun Life Financial U.S., Iron Mountain Incorporated, en DHL.
  • Een toename in het personeelsbestand met 400 werknemers wereldwijd, met 200 werknemers in de VS.
  • Het hoofdkantoor in Chicago uitgebreid tot meer dan 120 werknemers en recentelijk verplaatst naar een 20000 vierkante meter loopruimte op nr 1, North State Street, in The Loop in Chicago.
  • Het 100 miljoen US dollar financiering mijlpaal bereikt, met twee rondes geleid door Insight Venture Partners en Dawn Capital, waardoor de totale financiering van het bedrijf nu 120 miljoen US dollar nu is.
  • De technologie overgenomen om zijn verkoop-enablement platvormvermogen uit te breiden: de overname voor 50 miljoen US dollar van LearnCore in juni, en de overname van Voicefox in november. Als gevolg biedt Showpad nu een holistische oplossing voor verkoopbeheerders en hun teams, door industrieleidende coachingsvermogen te combineren met een wereldwijd erkende verkoop-enablement platform.

Marktleiderschap Gevalideerd door Analisten, gevoed door R&D Investering
Als validatie van zijn strategie en momentum, werd Showpad als een Leider benoemd bij de Forrester Wave: Sales Enablement Automation Platforms Q3 2018. Tijdens de beoordeling heeft Showpad het hoogst mogelijke cijfer ontvangen voor zijn UI, zijn productstappenplan, en ondersteuning voor wereldwijd marketing en verkoop.

‘Wij hebben een unieke visie voor de toekomst van verkoop-enablement en geloven dat verkoopinhoud en coaching gepaard met gespreksintelligentie uiteindelijk een verhoogde consumentenbetrokkenheid en een uitstekende gebruikerservaring zullen leveren. En we hebben dit jaar grote stappen ondernomen om van deze visie een feit te maken,’ zegt Louis Jonckheere, Chief Product Officer bij Showpad. ‘Om door te gaan met het nastreven van deze visie gaan wij door met het leiden van de industrie met nieuwe innovatie, wat de reden voor onze zware investeringen is in product- en engineeringhulpbronnen in de komende jaar.’

Om zijn investering te benadrukken heeft Showpad nieuw talent aangenomen en onderlijnt nogmaals zijn inzet tot innovatie met de volgende investeringen:

  • De 25 jaar oudgediende Lieven Baeyens aangesteld als de VP of engineering om het Snowpadteam te doen groeien en vergroten.
  • Het inzetten van bijna 30 procent van zijn omzet aan R&D, veel meer dan het gebruikelijke norm van 23 percent. 
  • Het toevoegen van 250 werknemers in 2019 om de zware investering in productontwikkeling te ondersteunen. Een nieuwe kantoor in Wroclaw, in Polen, zal zich richten op product en engineering, met plannen om het aantal werknemers te verdrievoudigen voor het einde van het jaar.

Ontdek meer over het product, de missie, en visie van Showpad op showpad.com.

Over Showpad
Showpad is het leidende verkoop-enablement platform voor de moderne verkoper. Het alles-in-één platform van Showpad versterkt verkoop- en marketingsteams om kopers te engageren door het integreren van sectorleidende trainingen en het coachen van software met innovatieve inhoudelijke oplossingen. Door het gebruiken van de meest makkelijk te begrijpen data bij succesvolle verkoopinteracties voedt Showpad Artificiële Intelligentie met het ontdekken, stimuleren en automatiseren van wat werkt voor top performers.

Showpad dient wereldwijd meer dan 1200 klanten, waaronder Johnson & Johnson, BASF, GE Healthcare, Fujifilm, Bridgestone, Prudential, Honeywell en Merck. Het bedrijf is in 2011 opgericht en heeft hoofdkantoren in Gent en in Chicago, en kantoren in Londen, München, San Francisco en Portland. Bezoek om meer over Showpad te leren www.showpad.com of volg Showpad op Twitter en LinkedIn.

Media Contact
Kyle Rall
Walker Sands Communications
kyle.rall@walkersands.com
312-964-9114

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/632473/Showpad_Logo.jpg

 

Het verkoop-enablement bedrijf zal een ononderbroken dynamiek leiden met het focus op technologisch onderzoek en ontwikkeling gedurende 2019