QS World University Rankings per Vakgebied, 2018

Beste universiteiten ter wereld voor jouw vakgebied bekendgemaakt   

#QSWUR

QS Quacquarelli Symonds, de internationale analisten van hoger onderwijs, hebben vandaag de achtste editie van de QS World University Rankings per Vakgebied gepubliceerd. Het onderzoeksproject heeft geresulteerd in een ranglijst met ”s werelds beste instellingen voor de studie van 48 verschillende vakgebieden en vijf brede vakgebiedgroepen. Het portfolio – het meest uitgebreide in zijn soort – is zodanig ontworpen dat het voor (aspirant-) studenten, ouders, loopbaan- en studieadviseurs en wetenschappers een essentiële gids vormt ter vergelijking van de prestaties van universiteiten.

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130909/638188 )

Dit jaar behoudt Harvard University zijn wereldwijde toppositie. De universiteit staat op nummer één bij veertien verschillende vakgebieden, waarmee het hoger scoort dan Massachusetts Institute of Technology (12 nummer-één posities) en de University of Oxford (vier nummer-één posities).

Belangrijkste Resultaten:  

 • Het hoger onderwijssysteem in de Verenigde Staten kent meer dalingen dan stijgingen;
 • Britse universiteiten blijven veerkrachtig ondanks Brexit met 10 nummer-één posities – twee meer dan vorig jaar;
 • De University of Cambridge komt vaker voor in een top tien dan enige andere instelling (37);
 • Op het vasteland van Europa is Nederland het enige land met twee topposities, terwijl Zwitserland en Italië ieder één toppositie innemen;
 • Franse universiteiten blijven voortploeteren, met meer terugval dan vooruitgang in posities;
 • National University of Singapore is de meest uitzonderlijke Aziatische instelling met 11 plaatsen in een top-10;
 • China”s verbetercurve is afgevlakt, evenals die van Rusland;
 • India”s positie is iets verslechterd;
 • Brazilië verliest bijna een kwart van zijn plaatsen in de top 100, wat de worstelingn van het systeem onderstreept;
 • QS heeft dit jaar twee nieuwe tabellen aan het portfolio toegevoegd: Library & Information Management en Classics & Ancient History.
  QS World University Rankings per Vakgebied,2018: Instellingen met de meeste Top 10  Posities  Instelling                Land  Aantal Top-10 Posities  University of Cambridge          VK       37  University of Oxford           VK       35  University of California, Berkeley    VS       34  Harvard University            VS       34  Stanford University            VS       32  Massachusetts Institute of Technology   VS       24  University of California, Los Angeles   VS       14  London School of Economics        VK       13  National University of Singapore     Singapore    11  Yale University              VS       11  (c) QS Quacquarelli Symonds 2004-2018 http://www.TopUniversities.com

Ben Sowter, Research Director bij QS: ‘Dit is misschien wel het eerste jaar sinds we dit onderzoeksproject zijn gestart dat we de opkomst van Aziatische landen wat zien teruglopen. Er is geen noemenswaardige proportionele toename in het aantal top-50 posities dat zij innemen, en alleen de National University of Singapore laat breedschalig concurrentievermogen zien op de allerhoogste niveaus. De resultaten zijn een bewijs van de problemen die een instelling of systeem ondervinden wanneer zij hun onderzoeksprestaties op wereldtopniveau willen brengen.’

De volledige ranglijsten zijn hier te vinden http://www.TopUniversities.com.

LONDEN, February 28, 2018 /PRNewswire/ —