Vier goede redenen om naar Australië te verhuizen

Ben je het zat om je onvervuld te voelen en niet de baan te vindendie je wilt in Italië? Wil je nieuwe werelden leren ontdekken waarin je je levenskwaliteit kunt verbeteren? Pak je koffer in en ga naar Australië!

In dit artikel zullen we samen overlopen wat de belangrijkste redenen zijn om naar het Australische continent te verhuizen!

Australië is een gastvrij en multicultureel land

Er zijn veel buitenlanders die het Australisch visum verkrijgen, omdat het een van de belangrijkste landen is waar mensen van buitenaf worden beschouwd als een belangrijke economische hulpbron, en geen
belemmering vormen voor de ontwikkeling van de natie zelf. Het is geen toeval dat de staat in 1975 de Working Hollyday Visa heeft ingesteld, een visum waarmee je fulltime op het Australische grondgebied
kunt werken.

Kwaliteit van leven in Australië

In tegenstelling tot andere landen, leed Australië niet onder de wereldwijde crisis die veel landen trof in 2008. Dit alles is het resultaat van vaardige economische manoeuvres die gericht waren op het verbeteren
en consolideren van de landbouw- en mijnbouwsectoren. Een andere bron van rijkdom is de bouw, die de Australische economie sterk heeft versterkt.
Het is dus geen toeval dat, volgens een ranglijst van de kwaliteit van het leven, opgesteld door de Economist Intelligence Unite, drie steden in Australië in de top tien staan. Met name de stad Melbourne
kwam op de eerste plaats met 97 van de 100 punten, dankzij een grote focus op gezondheid, milieu, onderwijs, de economie van het land, de efficiëntie van diensten en infrastructuur en cultuur.

Het belang van onderwijs in Australië

De Australische overheid richt zich met name op het belang van onderwijs en bereikte in 2015 een record: ongeveer een half miljoen studenten van over de hele wereld zijn begonnen aan een schoolcarrière in
Australië. Het is daarom de ideale plek om je studie voort te zetten of een ervaring in het buitenland op te doen. Om deze redenen bereiden steeds meer Italianen de koffer voor om in het land van de kangoeroes te
studeren. Dit wordt bevestigd door het rapport Young Italianen in Australië: ongeveer 4000 Italiaanse burgers zijn tussen 2011 en 2015 verhuisd naar dit continent om schoolredenen.

Het vinden van werk in Australië gaat snel en eenvoudig

In vergelijking met de Italiaanse staat, is het vinden van een baan in Australië veel gemakkelijker. De statistieken rapporteren zelfs dat het wordt gekenmerkt door een lage werkloosheid (5,7%) en
buitenlanders goed geïntegreerd zijn in de werkzaamheden. Dit wordt bevestigd door het feit dat een op de drie werknemers uit het buitenland komt. De Australische regering heeft het meeste kunnen profiteren
van de migratiegolven uit andere landen. Hiertoe stelt elk jaar een lijst op waarin open posities openbaar worden gemaakt, voor degenen die naar het land van kangoeroes willen verhuizen. Het is echter van
essentieel belang om Engels te kennen en de vaardigheden aan te tonen waarvoor u solliciteert.

Australië is sinds kort een van de belangrijkste bestemmingen voor Italianen geworden, dankzij de uitstekende werkperspectieven. Elk jaar vertrekken ongeveer 50.000 Italianen naar het Australische
continent op zoek naar geluk. De Australische wetten zijn echter zeer restrictief en het is niet gemakkelijk om een ​​permanent verblijf te krijgen. Voor deze reden, starten de meeste Italianen dit buitengewone
avontuur met toeristenvisa, working hollyday visa en die voor studenten. U kunt meer informatie over Australie visa e visitor vinden op Visa-Australia.nl.